Adresa la care se pot trimite pomelnice si bani este: Manastirea Cetatuia Negru-Voda, loc.Cetateni, jud. Arges, cod 117240, Protosinghel Modest Marian Ghinea. De asemenea se pot depune bani in cont la BCR Campulung - Manastirea Cetatuia Negru-Voda, loc. Cetateni-Arges-117240, IBAN-RO98.RNCB.0023.0135.9944.0001 - RON

sâmbătă, 20 februarie 2010


Cum s-a nascut aceasta pagina?
 
Acum cateva zile am primit un mail din care razbatea tristetea, suferinta, neputinta dar si dragostea, credinta, generozitatea si speranta. Am considerat necesar ca acest apel sa poata fi cunoscut de cat mai multe persoane si l-am postat pe blogul Spiritualitate. O persoana deosebita, autoarea blogului Despre vrute si nevrute, s-a oferit sa ajute prin crearea unui banner care va putea fi incorporat cu usurinta de oricine doreste pe blogul sau site-ul personal. Codurile html ale bannerelor le gasiti AICI. Aveti posibilitatea de a alege formatul dorit.

Redau continutul mail-ului mai jos:
"Cu scuzele de rigoare pentru repetarea mesajului de anul trecut, revin cu un apel, de data aceasta disperat, in sprijinul Manastirii Cetatuia Negru-Voda. Nu mi-am imaginat la acel moment ca lucrurile se vor inrautati cu mult mai mult. Mare speranta imi pun in putinul celor multi, de aceea va rog sa trimiteti si altora acest mesaj.
De cand v-am scris, cam acum doua luni, situatia s-a schimbat dramatic (sau poate nu cunosteam eu toate detaliile) - nu mai sunt 3 calugari, ci doar parintele staret, care sufera de cancer la pancreas. Acum a ramas singur in varful unei stanci foarte greu accesibile pe timp de iarna, bolnav si cu facturi neachitate. Pe langa randuiala stricta de manastire mai trebuie sa ingrijeasca si cele doua batrane care pana acum gateau pentru obstea ceva mai numeroasa. Din pacate si ele sunt bolnave si nu il mai pot ajuta. E strigator la cer cum o biserica rupestra dintr-un sit arheologic cu vestigii dacice, cu moastele intregi ale unui cuvios roman, cu icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, cu izvorul de aghiasma care curge doar intre sarbatoarea Izvorului tamaduirii si Adormirea Maicii Domnului si cu crucea de piatra la care cei ce se roaga cu credinta dobandesc grabnic ajutor raman in parasire, fara ca nimeni sa nu fie interesat sa le valorifice si sa le faca mai bine cunoscute, spre folosul oamenilor!
Cum sa supravietuiasca o manastire atat de bogata in daruri, doar cu un singur suflet binevoitor? Aici ar fi trebuit sa vina credinciosii in numar mare, fara sa le pese de greutatea drumului… Oare atat de mult s-au racit inimile noastre, incat prin nepasare vom condamna astfel de locuri la pustiire? Inca mai sper ca nu."

In urma acestui apel de suflet, am luat legatura telefonic (0248/544.000) cu parintele staret (protos. Modest Marian Ghinea). Am dedus ca dumnealui si cele doua maicute in varsta de 95, respectiv 84 de ani sunt intr-o situatie grea. Spun "am dedus" pentru ca parintele a fost usor jenat si a incercat sa evite sa vorbeasca despre sanatatea sa sau despre greutatile personale, spunandu-mi ca acestea nu sunt atat de importante. In schimb, mi-a vorbit cu multa caldura despre enoriasii de la poalele muntelui, despre istoricul manastirii si despre nevoia de a proteja si amenaja acest lacas de cult. In timp ce vorbea, glasul era usor tremurat din cauza lacrimilor ce cu greu si le retinea. Mi-a spus ca orice ajutor material/financiar cat de mic, este binevenit. Mi-a dat exemplul unui batrane care a urcat muntele pentru a duce la manastire 10 caramizi care le-au fost de folos. Pentru mai multe informatii despre locatia si istoricul manastirii, recomand site-ul Manastirii Cetatuia Negru-Voda unde veti gasi si Apelul de suflet.

Adresa la care se pot trimite pomelnice si bani este: Manastirea Cetatuia Negru-Voda, localitatea Cetateni, jud. Arges, cod 117240, Protosinghel Modest Marian Ghinea.
De asemenea se pot depune bani in cont la BCR Campulung - Manastirea Cetatuia Negru-Voda, localitatea Cetateni-Arges, cod 117240, IBANRO98.RNCB.0023.0135.9944.0001 - RON
Telefonul Manastirii: 0248/544.000. 

Informatiile privitoare la adresa manastirii si a contului bancar, le-am preluat de pe site-ul oficial al Manastirii Cetatuia Negru-Voda, la sectiunea Apel de suflet. Aceste date au fost confirmate si telefonic de catre staretul manastirii - Protos. Modest Marian Ghinea

                                   Doamne ajuta!

17 comentarii:

  1. Să ştiţi o vorbă de la mine: Dumnezeu nu rămâne dator niciodată! Aşa că aveţi speranţă şi credinţă. Eu nu pot ajuta financiar, dar mă voi ruga pentru dumneavoastră!

    RăspundețiȘtergere
  2. maine voi depune si eu ceva in cont ... asa ca de la un om simplu!!!

    mai multe incerc sa fac cu ajutorul blogului si al lui Facebook ...

    sper ca se va reusi salvarea acestei locatii unice si sfinte.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vă mulțumesc pentru că mi-ați adus la cunoștință despre situația Măn. Cetățuia, am fost acolo acum ani buni de zile, situația era aceeași, l-am ascultat și îmi amintesc și acum, din 2002, predica părintelui stareț Modest Ghinea...
    Mă implic și eu cu tot sufletul în campania aceasta. Voi prelua bannerul și voi posta articole despre acest proiect de ajutorare și am speranța că situația se va îndrepta cu ajutorul lui Dumnezeu. De asemenea, voi trimite tuturor cunoștințelor mele acest apel. Doamne ajută!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ideea este ca am vrea wknd-ul urmator sa strangem ceva bani si produse pentru manastire si sa mergem sa le ducem, iar la vara sa facem o tabara de munca acolo. Fiecare cat poate si cand poate...

    RăspundețiȘtergere
  5. buna seara, buna ideea lui Florian,eu si cu sotul meu o sa ne implicam, in primul rand o sa vorbim cu cat mai multa lume despre situatia de acolo si sa speram ca oameni vor reactiona.

    Ana P.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce se stie despre autoritatea eclesiala locala episcop sau mitropolit? Cum ar putea ei sa ajute si daca exista responsabilitatea juridica si morala pentru asta?
    Lucrurile s-ar putea rezolva trimitand ajutor la manastire material si financiar...iar daca situatia este atat de disperata precum o descrieti mi se pare inacceptabil ca superiorii staretului sa nu faca nimic.

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumim pentru comentarii si pentru ajutor!
    Felicitari lui Florian si tuturor celor care au in vedere initiativa de a merge in pelerinaj la Sfanta Manastire Cetatuia si a da o mana de ajutor la fata locului!
    La acest moment trecem cu totii printr-o perioada grea, fiind incercati atat material cat si spiritual, astfel incat gestul dvs/nostru este cu atat mai frumos, mai normal si de o mai mare incarcatura spirituala si recunostiinta- fata de valorile si credinta ortodoxa romaneasca!

    Nu cunosc situatia exacta a superiorilor la care face referire unul dintre dvs, insa
    pot sa va asigur ca orice ajutor , oricat de mic, fie ca este vorba de o rugaciune,de o vorba buna sau de o discutie cu o persoana de decizie..."Conteaza" si pot schimba mersul lucrurilor!
    SA nu ne pierdem Credinta si Bucuria, ca prin munca noastra Astazi - noi cei de pe Internet precum si cei care au reusit sa primeasca acest mesaj prin intermediul cunostiintelor, prietenilor AM REUSIT sa aducem o licarire de Speranta si o zi de maine mai buna, in viata monahala a acestei Sfinte Manastiri din inima tarii!

    RăspundețiȘtergere
  8. Am depus astazi la o agentie BCR o anumita suma de bani pentru Manastirea Cetatuia Negru Voda. Sunt surprinsa sa constat ce comision mare percepe BCR doar pt depunere (la mine a fost de 8% din suma, probabil ca o fi pe transe valorice, oricum mie personal mi se pare mare) si o sa mai perceapa comision si cand vor fi retrasi banii din cont pt a fi utilizati. Probabil ca o fi mai eficient prin mandat postal, macar asa se plateste o singura data comision/taxa in momentul depunerii banilor si pot fi utilizati imediat. Ma gandesc ca oricare din noi care vrea sa faca un asemenea gest doreste practic sa ajunga o parte cat mai mare din banii (ca sa nu zic toata suma)la beneficiar si sa plateasca cat mai putin costuri suplimentare (comisioane, taxe,etc) asa ca daca cineva a gasit modalitatea cea mai eficienta de trimitere a banilor sa ne-o impartaseasca si noua, ca sa stim pt data viitoare.
    Cristina

    RăspundețiȘtergere
  9. Iertati ca indraznesc sa fac aceasta propunere. Daca au ramas acolo doar pr Modest si doua maici de ce nu incearca parintele sa formeze o obste de maici. Daca s-ar intampla aceasta, cu ajutorul lui Dumnezeu si cu binecuvantarea duhovnicului as merge sa raman acolo. Nu exista cuvinte care sa poata exprima harul care se simte la moastele minunatului nostru Sfant Ioanichie.

    RăspundețiȘtergere
  10. Din R. Moldova
    Parinte stareţ noi cei care va cunoastem
    va pomenim la rugaciune,caci sunteti un
    bun duhovnic.Par Ioan
    BINE CUVINTATI PARINTE MODEST:

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna parinte Modest.
    Ce mai faceti,cum va merge lucrul prin manastire cum cu sanatatea, ce mai fac parintii, cid veniti in basarabiea, cu plecaciune par. Ioan

    RăspundețiȘtergere
  12. a fost pusa la link-uri favorite pagina.O sa incerc si eu sa va ajut cum pot.
    cu stima,
    duhovnicii.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna ziua dle Avram! Va multumim pentru ajutor, v-am adaugat deja in sectiunea de Parteneri ai acestei cauze! Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  14. BUNA ZIUA!O SA VA CONTACTEZ IN CURAND SA VEDEM CE PUTEM FACE.MA INTERESEAZA SUBIECTUL SI CRED CA POT FACE MAI MULTE.DUPA CE TERMIN CU SESIUNEA VIN IN ZONA SA DISCUTAM.
    MAILUL MEU ESTE AVIO_NUMISMATICS@YAHOO.COM
    DATI MI UN MAIL CU ADRESA SI NUMARUL DE TELEFON.
    DOAMNE AJUTA!

    RăspundețiȘtergere
  15. DOAMNE AJUTA CU PACE LINISTE SI SANATATE !

    RăspundețiȘtergere
  16. Va multumim pentru sprijin! Doamne Ajuta!

    RăspundețiȘtergere